Sări la conţinut

Ponta e băsist!

septembrie 29, 2013

Nu, domnule Președinte Băsescu, nu sunt omul lui Soros!

Dar tu nu ai voie să spui asta! Tu nu ai voie să spui cine nu sunt, căci te-ai pronunțat cu privire la cine sunt atunci când l-ai numit pe Eugen David un ”bolșevic” (amară ironie!), și atunci când i-ai numit ”bolșevici” și pe cei asemenea lui, oameni care au vrut să-și apere casele și curțile și micile proprietăți, care au vrut să apere un mod tradițional de a fi și de a trăi, oameni care vor ca munții să fie acolo unde sunt și istoria să fie lăsată în piatră și-n clădiri și nu să devină doar un deșert toxic lăsat în urmă de o corporație cu profit maxim. Eu sunt unul asemenea lui Eugen David, eu sunt unul asemenea celor care îi sunt asemenea. Și sunt mulți. Suntem mulți.

Noi suntem ”bolșevicii”, domnule Președinte, tocmai noi, cei care ieșim în stradă pentru un stat de drept și pentru domnia legii. Dar tu nu poți vedea contradicția între bolșevism și stat de drept. Și de aceea ar trebui să taci!

Căci noi nu credem în sinceritatea ta prefăcută! N-am crezut nici atunci când ai dat mâna cu Năstase zicând că problema acestui popor este aceea că nu are de ales decât între oameni ca tine și oameni ca el! Da, ai avut dreptate să zici asta, dar nu a fost dreptatea ta. Era dreptatea mea, domnule președinte, doar a mea și a acelora ca mine! Eu am dreptul să spun că nu mă meriți și uite că o și zic. Și uite că revendic și dreptatea aia, poate că absurd, dar o revendic și ți-o interzic, de aici, de la nivelul atât de mic al unicului meu vot. Noi toți avem voie, chiar și cei care-ți dau dreptate și te votează, dar nu tu!

Ai pus mâna pe putere, domnule Președinte, dar nu ai voie să confiști și dreptatea, chiar dacă ți-ai lipit-o pe sigle de campanie, însoțită de un adevăr care nu ți-a fost nicicând prieten!

Sinceritatea ta, domnule Președinte, este asemenea unui glonte butaforic, care ratează de la câțiva centimetri un grumaz nicicând amenințat cu adevărat.

Nu ne mai lua apărarea, domnule Președinte, căci sprijinul tău ucide și cuvintele tale sunt de cianură. O țară întreagă zace pe fundul unui lac de minciună, în care tu și cei asemenea ție ați turnat an de an și zi de zi, generație după generație, iluzie, amăgire, dar și dezamăgire.

N-avem nevoie de ajutorul tău! Nu ești printre noi și nu vei fi vreodată unul dintre noi.

Da, domnule Prim-ministru Ponta, suntem ”niște oameni” de bună-credință. Dar tu nu ai voie să spui asta. Tu, șef al guvernului, tu nu cunoști cine suntem noi cu adevărat. Căci tu desparți oamenii de oameni și știi să numeri doar până la 33! Cifele mari te încurcă, atunci când este vorba despre oameni.

Tu ai televiziuni la care minți că sunt lacuri de cianură, acolo unde nu sunt și nici nu au fost vreodată, doar pentru a legitima un lac de cianură, care nu există încă.  Tu ”le-ai văzut cu ochii tăi!” Cu ochii tăi, domnule Prim-ministru? Cu ochii tăi ai văzut în Finlanda vreo cincizeci de mine de aur, toate cu cianură și toate ecologice, deși acolo sunt doar câteva cu cianură, și acelea cu probleme. Tu nu vezi, domnule Prim-ministru, căci ochii vânduți nu mai privesc nicăieri, nici măcar spre sine.

Ochii tăi sunt orbi, domnule Prim-ministru! La fel de orbi ca atunci când vede latifundiari cu posesiuni de un metru pătrat, la fel de orbi ca atunci când vede spioni și băsiști și oameni ai lui Soros, pe străzi pline de oameni pe care-i numești – fără să ți se dea voie – de bună-credință!

Te-am văzut la televizor, domnule Prim-ministru! Te-am văzut pe ecranele televiziunilor care-ți pun întrebări prefabricate, pentru a-ți permite să dai răspunsuri prefabricate. Te simți bine acolo. Sunt televiziunile care se lamentează isteric că sunt amenințate cu moartea, când, de fapt, ele ucid zi de zi, oră de oră și generație după generație, la ore de maximă audiență. Din ele curge cianură, domnule Prim-ministru, iar tu ai deschis robinetele la maximum: robinetul 1, robinetul 2 și robinetul 3…

Ferește-te, domnule Prim-ministru, iata un sfat omenesc, acolo nu sunt doar jurnaliști! Unii sunt asasini în costume de lux și cu ironii otrăvite, sunt asasini îmbătrâniți înainte de vreme, pentru care posibilitatea ca pe stradă să fie oameni atât de vii îi înspăimântă. Ei urlă că-i vrem morți, doar pentru că noi le-am zis că nu le mai dăm voie să ne ucidă. Ferește-te! Te vor ucide și pe tine la un moment dat, asemenea dulăilor care nu-și mai recunosc stăpânul.

E târziu, domnule Președinte Băsescu! E târziu, domnule prim-ministru Ponta! E prea târziu, iar noi am văzut! Știți, la televizor apăreți doar de la piept în sus, doar de la nivelul meselor din studiouri sau de la cel al pupitrelor înalte, oficiale, din lemn lăcuit, pe care sunt prinse plăcuțe pe care scrie cu litere aurite: Președinte și Prim-ministru. Da, nu prea vă vedem vreodată cu totul, întregi, nu prea avem șansa să vă vedem din cap până-n picioare. Sunteți niște busturi!

Dar tot am văzut, domnule Președinte și domnule Prim-ministru, tot v-am văzut mâinile strânse ilicit și mincinos, pe sub mese sau în spatele pupitrelor instituționale, am văzut înlănțuirea pe care o contestați cu gurile voastre mincinoase și cu privirile voastre oarbe.

Căci, domnule Prim-ministru, ești un băsist! Tu ești Prim-băsistul acestei țări! Și ne vrei pe toți asemenea ție!

E târziu! E prea târziu! Poate că ar trebui să vă întrebați, amândoi, de ce ieșim în stradă seara…

From → POLITIC(OS)

7 comentarii
 1. cred că domnul Președinte mai are de urcat foarte mult pentru a ajunge jos, în stradă, printre noi.

 2. Fost telespectator fidel A3 permalink

  Conform unor jigodii marsave (scuzati pleonasmul) cei care se opun unui lucru drag basescului, respectiv jefuirea tarii fie la Rosia Montana, fie in alta parte sunt… basisti.

  Silviu, apropo de Nastase, stii ca specimenul care a dat pe nimic resursele noastre de petrol si gaze naturale este considerat … cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut Romania post decembrista?

  As mai vrea sa transmit un mesaj>

  ORIUNDE VETI FUGI, NOI VA VOM GASI!

 3. Shaitan permalink

  Pfui, dar cum așa ceva ?! Domnul Președinte – ALĂTURI DE DUMNEALUI !!! – este de dreapta !!!!, izvor de anticomunism si bunăstare, cum puteți să spuneți asemenea lucruri ?!? Chiar dacă a făcut parte din guvernul Dăscălescu și apoi și din primul guvern Iliescu-Roman, dumnealui a fost cel mult menșevist de la bun inceput, în nici un caz nu s-a murdărit de bolșevismul înconjurător, față de care păstrează o aversiune evidentă până în zilele noastre. În lupta sa cu bolșevismul, Domnia Sa antrenează zilnic energii de dreapta !!!! fiind și fondatorul-matcă al plaformelor de dreapta !!!! Mișcarea Populară, Forța Nouă, Noua Republică, chiar acoperind astfel din plin până și vidul de elită
  conservatoare produs de pușcăriile comuniste. Ce naiba, v-a explicat și domnul Mândruță, cum puteți fi atât de strident de stânga, dacă domnul Președinte, care este de dreapta !!!! și STATUL DE DREPT și JUSTIȚIA, dvs ori vă faceți că nu înțelegeți ori nu ne doriți în Schengen. Și noi cu toții suferim. Înțelegem că domnul Prim Ministru – de stânga !!! – să fie sclavul corporațiilor fantomă produse de stăpânii Domniei Sale din Noua Veche Securitate, dar și domnul Președinte – ALĂTURI DE DUMNEALUI !!! – care este chiar de dreapta !!!! cum se poate așa ceva, nu mai ințeleg nici eu, doar poate dacă ne explică domnul Mândruță dacă nu se poticnește iar de răscoala de la 1907.

  PS: A, și continuând pe textul tău, cei de la Antena 3 sunt cei mai băsiști! Cred că apelativul ăsta i-ar irita chiar mai rău decât celelalte răstălmăciri din propriul priveghi. 😀

 4. Foarte frumos spus.

 5. London permalink

  „Nu ne mai lua apărarea, domnule Președinte, căci sprijinul tău ucide și cuvintele tale sunt de cianură”. Pai nu a vrut sa ia apararea Pietei ci s-o murdareasca pe principiul ca „ce spun eu este exact pe invers”. Si a mai zis ca trebuie sa fie „neutru” dar ca „Nu am spus ca nu raman un sustinator al proiectului Rosia Montana”. La fel cum parlamentarul Ponta voteaza altfel decat prim-ministrul Ponta . Clar ?

 6. Reblogged this on Paporniţa.

Trackbacks & Pingbacks

 1. 1 – Uniti Salvam

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: