Sări la conţinut

Nu noi ucidem presa, presa s-a sinucis!

septembrie 9, 2013

Ciutacu, ești mort!

Badea, ești mort!

Gâdea, ești mort!

Ciuvică, ești mort!

Ați murit! Voi și toți cei care vă seamănă, de la orice televiziune sau publicație, pro sau anti-Băsescu/Ponta/PDL/USL și multe alte litere asemenea.

Ați murit de mult, doar că nu admiteți! Ați murit de atâta vreme încât, risipiți în rămășițele ticurilor voastre mentale, nici voi nu v-ați mai putea recunoaște. Fosilele clișeelor voastre au rămas interesante doar pentru cei care studiază istoria televiziunii, doar pentru cei care au răbdare să scoată de sub straturi groase de țărână urmele unor epoci de mult apuse.

Sunteți dinozauri!

În lumea în care trăiați voi, lucrurile se petrec repede! Doar că nu v-ați prins. Sau v-ați prins, dar ați refuzat să credeți! Simțeați că dominați lumea! Că ceea ce spuneți voi e adevăr doar pentru că lumea vă asculta. Well, breaking news: lumea vă aude, dar nu vă mai ascultă!

În lumea aia pe care credeați că o stăpâniți, supraviețuiești sau nu! Voi n-ați făcut-o!

V-a fost greu să înțelegeți că lumea nu se învârte strict în tiparele Băsescu versus Ponta sau invers. V-ați lăsat seduși de propriile vorbe, învăluite protector de tehnologia camerelor, a carelor TV, a antenelor parabolice ridicate prin piețe, gadgeturi adunate la picioarele voastre de vedete repetitive și tot mai monotone. V-ați lăsat păcăliți de lumea luxuriantă a studiourilor pline de cabluri, de oameni cu căști în ureche, de pudră pe obraz, de secunde până la ”intrarea în direct” și de reporteri de teren. Nu mai sunteți în direct de mult!

SUNTEȚI DEPĂȘIȚI! Da, tehnologia voastră greoaie, costisitoare și complicată încă mai are puterea de a domina televizorul…

DOAR CĂ TELEVIZORUL ÎNSUȘI NU MAI AJUNGE!

A murit ca și voi. Încă nu-și dă seama, dar asta nu schimbă faptul! V-a fost greu să înțelegeți că în lumea în care trăim noi, lucrurile se petrec chiar și mai repede decât în lumea voastră. Se petrec extrem de rapid, la fel de rapid ca mișcarea degetelor pe tastaturile laptopurilor, pe suprafața lucioasă a screen-touch-urilor. Suntem mulți, mobili, pretutindeni. Fără structuri complicate, bugete și prime de crăciun! Fără departamente și direcții, moguli și șantaje. Dar nu și fără organizare! Primim și transmitem mesaje cu minimum de investiție. Filmăm, traducem, pozăm, sharuim, comentăm, dăm ”like” sau ”unfriend”. Greșim sau avem dreptate, credem sau ne răzgândim, ne certăm între noi, învățăm să ne cunoaștem… dar suntem aici, dincolo de ceea ce pot sau vor să perceapă sculele voastre ”profesioniste”! Platformele de socializare ne-au învățat, printre altele, opțiunea ”block” și ”ignore”! Au democratizat aceste opțiuni elementare dincolo de controlul politic. Le-au transformat în intrumente, dacă nu chiar în instincte! Sunt doar la un click distanță. Trebuia să vă temeți de ele! Ele sunt cele care v-au aruncat în ”recycle bin”! Asta așa, că tot ne acuzați că o ardem ecologic!

Ați încremenit în fixismele gândirii voastre! Ei bine, în lumea noastră asta se cheamă ceea ce știința numește rigor mortis! Degeaba urlați… nu e sigur dacă ați observat că mai toți dinozaurii dezgropați aveau gurile deschise! Un urlet mut! Cu el sunt expuși și în muzee…

Ați murit din clipa în care ați crezut că noi suntem în piață pentru că am fi împotriva lui Ponta!  Ponta? E doar ceva aflat în drum! Ați murit încă de anul trecut, când ați crezut că am ieșit în piață pentru că am fi împotriva lui Băsescu! Băsescu? Doar o altă versiune a policefalului numit Ponta, Iliescu, Boc, Tăriceanu și alte litere asemenea! Litere aflate în drum! Aflate în drumul a ceva ce nu ați putut înțelege!

Ați refuzat să înțelegeți că pur și simplu societatea nu (mai) e aia pe care o știți voi! Lumea aia care v-a ridicat pe postamentul celebrității…! De-aia ați murit! Disperați că nu o înțelegeți, ați ajustat-o grotesc la micimea gândirii voastre, ați croit-o după tiparele decrepite care vă sunt atât de familiare! Vă este imposibil să acceptați că, iată, lumea nu mai e în stradă pentru că așa vrea Băsescu-Ponta-Boc-Șova-Plumb-Soroș-Barbu-Obama-Putin-Badea-Gâdea-Ciutacu-Și-Ciuvică!

Vă este imposibil să înțelegeți că nu am ieșit în stradă doar pentru că NU mai vrem ceva, ci mai mult, PENTRU CĂ VREM ceva! Avem cerințe clare, limpezi! Trebuie să fii surd, orb, prost să nu înțelegi!

Sau mort!

Vrem să existe lege! Nu mai credem că schimbarea unui guvern cu un altul sau a unui președinte cu un altul, rezolvă ceva! Ci credem că schimbarea tuturor în relația cu legea schimbă totul! Îi vrem pe toți, absolut pe toți, în genunchi în fața legii! Noi îngenunchem în fața ei în fiecare seară, chiar și atunci când urlați că încălcăm legea făcând demonstrații fără autorizație!

Ne-ați numit nihiliști, manipulați, dezinformați, gloată! Ne-ați numit sute când eram mii, ne-ați numit mii, când eram zeci de mii! În timp ce voi stropeați ecranele pensionarilor cu saliva neputinței voastre și mințeați cu nerușinare că suntem puțini, pe sub geamurile suspendate peste bulevardele orașelor, realitatea vie, concretă, vă contrazicea!

Vă arunca în ridicol!

Vă constata moartea!

Cea mai acceptată teză cu privire la dispariția dinozaurilor este cea care presupune ciocnirea unui asteroid cu pământul! Se pare că asteroidul avea zece kilometri în diametru! A ras într-o clipă dominația de milioane de ani a dinozaurilor.

Un lucru e cert: la Roșia Montana nu va fi nici un crater! Dar după ce strada va câștiga, va exista un crater uriaș în lumea voastră, a televiziunilor. Veți fi îngropați sub propria neputință și nedumerire. Nu vă îndoiți de asta. La o adică, putem forma coloane care să depășească zece kilometri!

in fata legii

From → POLITIC(OS)

129 comentarii
 1. „Ciutacu, ești mort!

  Badea, ești mort!

  Gâdea, ești mort!

  Ciuvică, ești mort!”

  si – Radu Banciu, esti mort!

  • Ion Ribinciuc permalink

   Domnule, mi-ati ‘luat vorba din gura’. Da, si Radu Banciu, esti mort!

  • Sigur, lista ar putea fi mult mai lungă, să includă nume de la mai multe posturi de televiziune care nu reușesc să vadă realitatea din cauza propriilor scheme depășite. Și Banciu ar figura fără probleme în lista cu pricina! Pur și simplu, am dat niște nume! Primele care mi-au venit. Și pe cei patru i-am ”vizualizat” împreună, așa, ca de la sine. Nu e ca și cum am vrut să mă limitez strict la Antene, tot așa cum nu am ținut să fac ditamai pomelnicul! Vă mulțumesc pentru comentariu!

   • Cine e Radu Banciu? Sau era vorba de eutanasieri de jigodii? 😉

   • coulio permalink

    „” Nu e ca și cum am vrut să mă limitez strict la Antene, „” sa mori tu ? hai ca toti care a-ti pornit un razboi cu antena 3 si cu cei de acolo ,o faceti la comanda !!! aveti sarcini clare de la „” Macac”” , „”se-Curistu bolovan”” sa denigrati antena 3 si numai antena 3 …

   • marius permalink

    domnule Dancu ,sunteti patetic in demersul politic ”revolutionar”si necinstit apropo de enumerarea facuta, in care a-ti pomenit doar insi ce lucreaza la antene! curat impartial coane ecologist! ce-mi place la tot balamucul contrazicerilor pe teme politice [si nu numai!] este raportarea permanenta la televiziuni si comentatorii acestora, fara ca nimeni sa inteleaga ca daca daca o idee, un gand ,sau o fraza a mea coincide cu ceva similar produs de hitler, stalin etc asta nu ma face hitlerist, stalinist etc. apropo de basism nu inteleg cum toti [sau mare perte!] din votantii lui iliescu, au ajuns anticomunisti,cum toti securistii[aproape toti!], au ajuns luptatori anticomunisti si cum toti intelectualii, multi dintre ei profitori ai regimului comunist sau in cel mai bun caz, traitori absolut inofensivi pentru regimul de trista amintire, au devenit mari repere morale, titani ai luptei antisistem!? exemple notorii ar fi: plesu ,tismaneanu si puric! eu nu i-am vazut in piata universitatii nici inainte si nici dupa 1990 dar, ii vad azi pe ei si pe altii ca ei, pozand in niste lech walesa ai romaniei, devin tare trist si realizez inapoierea civica si morala in care ne aflam, mult mai dureroasa si mai grava decat cea economica ! P.S. i-mi place enorm cum basescu din ofiter de securitate a devenit eroul luptei antisecurism si comunism! bravos natiune halal sa-ti fie!

   • Nu mă deranjează că vă pare patetic demersul politic, singura revoluție pe care o doresc este aceea ca sistemul să funcționeze cu adevărat, nu să mimeze acest lucru și, nu, nu sunt ecologist, în măsura în care pe mine mă interesează în primul rând modul în care legea lui Ponta, Barbu, Șova & co era făcută în dispreț față de alte legi în vigoare (s-a tot discutat pe temă, sigur știți la ce mă refer – pt că dacă nu, înseamnă că opinați pe marginea unui subiect pe care nu-l cunoașteți). De asemenea, în cazul Roșia Montană, mă interesează mai mult patrimoniul cultural de acolo. Iarăși nu intru în detalii, din nou am pretenția că știți subiectul. Dimensiunea ecologică a protestului, deși mi se pare cât se poate de relevantă, nu primează în cazul meu. Nu sunt necinstit cu privire la enumerare, cel mult subiectiv, ceea ce-mi asum. Cred și afirm că Badea, Gâdea & co sunt printre cei mai periculoși oameni din media Românească, prin felul în care manipulează, mint și dezinformează. Am mai fost întrebat de ce nu-i numesc pe alții (precum Banciu)! Am răspuns și repet: B1TV mi se pare o televiziune de buzunar, pur și simplu nu o urmăresc. Mi se pare foarte relevant și faptul că dvs nu aveți un gând critic și la adresa lui Gâdea sau Badea, mai ales că au deformat pe deplin mesajul acestui articol, amestecând lucruri, evenimente, persoane, prezentându-l trunchiat și nemenționând sursa (chipurile pt a nu-mi face reclamă). Personal, nu vă doresc să mai aveți parte de astfel de formatori de opinie. Dacă, totuși îi doriți și îi apreciați atât de mult, eu nu pot decât să vă atrag atenția asupra riscurilor. Cât privește băsismul… un pic de căutare prin articolele acestui blog v-ar dumiri că-l consider pe Traian Băsescu unul dintre cei mai falși și mai impostori politicieni români. Și am spus-o mult mai des decât cu privire la agenții politici pe care-i credeți jurnaliști. Cât despre intelectualii români, pot spune că într-o măsură anume vă dau dreptate.

  • Spre rusinea mea, am aflat de pericolul care ne pandeste la Rosia Montana abia acum vreo 5/6 ani. Si de atunci simteam o durere in suflet pentru ca vedeam in jurul meu nepasare. Protestul de Duminica (la care am participat) a sters cu buretele orice frustrare si sentiment de neputinta pe care le-am avut in cei 5-6 ani in fata nedreptatii de la Rosia Montana. Si citind articolul de mai sus, am mai savurat inca o data victoria cu lacrimi in ochi. Sunt din Barlad, si sper (de data asta chiar sper, pentru ca vad ca se poate) sa avem aceleasi rezultate si in lupta cu Chevron-ul.

   • Este indubitabil fapul că legea trebuie să blocheze și cianura și Chevronul! Pentru asta vom fi în stradă până vom reuși. Vă mulțumesc pentru că ați demonstrat alături de toți ceilalți. Și pentru mesaj.

   • Bravo ţie voinicule!

  • man permalink

   Pacat ca manipularea jegoasa practicata de acesti greu de calificat nu poate fi pedepsita pe loc. Consolarea este insa ca vor plati in timp si sper din tot sufletul SCUMP!

  • Bravo! Imi place cum ati scris!

 2. giorgiana gigi permalink

  nu inteleg ascunderea in anonimat!!! de ce nu semneaza nimeni??? de frica sau pt ca e ceva de ascuns???? poate ca esti postac bashist ce trage foloase din orice!!!!

  • evident, faptul ca blogul îmi poartă numele nu are vreo relevanta, nu-i așa??

   • marian maxim permalink

    De ce domnule te ascunzi dupa anonimat, exact cum ai spune : dar cine esti tu domnule in casa ta. Raspunsul meu ar fi draga Giorgiana urmatorul : te rog iesi din casa mea si uita-te pe casuta postala, si nu te mai deranja sa mai intrii ca nu esti binevenita.

   • Marius permalink

    Excelent scris si foarte adevarat – sincer sa fiu putin imi pasa ca este anonim nesemnat. Daca primul tau gand draga Georgiana a fost indreptat catre faptul ca nu are o mare semnatura la final ai pierdut esentialul articolului, Bravo autorului, punctul pe „i”.

   • Mulțumesc pentru aprecieri. Dar insist: ESTE semnat și NU este anonim! Vă aflați pe un blog personal, care-mi poartă numele, tocmai ca să fie clar: Silviu Dancu! Cum nimeni altcineva nu scrie pe acest blog (nu este un blog colectiv), ar fi puțin ridicol (dacă nu chiar dubios) să mă semnez la finalul fiecărui material pe care-l scriu. De aceea, nu este nici un alt articol semnat. Deoarece este evident (sau ar trebui să fie) cine este autorul. 🙂

  • Logica clasa 1-a permalink

   Asta e nivelul gandirii celor care se uita la cei enumerati in articol. Ei, ca si acei „jurnalisiti”, sufera de o acuta lipsa de logica si daca te iei de ei, totul se rezuma la „esti basist” sau „esti USL-ist”. Draga Silviu, din pacate aceste specimene au acelasi drept la vot ca toata lumea 😦

   • coulio permalink

    bahh voi sunteti cu logica asta de a pune stampila : USL-ist daca nu e cu voi ,…care sigur sunteti ori basisti ori credeti ca faceti parte dintr-o secta selecta care vezi doamne aveti raspunsuri si solutii la marile probleme care framanta omenirea …”Capitan Planet ” salvatorii lumii…ura voastra pe antena 3 si cei de acolo va tradeaza insa …..nu sunteti ”’capitan Planet”’ sunteti BASISTI …

 3. dedicatie pt televizuini :

 4. daca as avea 4 clase, as zice: wow, ce articol senzational! cata transparenta, cata obiectivitate….
  insa ghinionul face ca vad putin mai mult dincolo de varful nasului…. si sincer…. mi se pare un artcol „transpirat” la cotroceni si scris pe genunchi, repede, pentru a da cu flit, sa spuneti: da, ati dat-o in bara!
  Problema e ca desi antena 3 a murit, cum scrie autorul articolului…. voi avea aceleasi convingeri, cum le-am avut si inainte de a se infiinta postul. nimeni din cei enumerati nu mi-a cerut cum sa votez in 96,2000 sau 2004. Si cu toate acestea, iata, sunt viu! Asta pana cand nu se va ocupa vreun „binevoitor” de soarta mea…

  • nu știu de ce îți pare scris pro-băsescu! dar există unii oameni care, chiar dacă îl înjuri pe băsescu alături de ponta & co, o să vadă doar că l-ai înjurat pe ponta. de unde ei deduc in mod aiuritor că ești pro-băsescu. ei bine, nu sunt! am spus-o si o spun public. băsescu este, până la urmă cel care îi făcea ”bolșevici” pe oamenii ăia din Roșia, care-și apărau casele. Și îmi pare rău, dar e un comentariu pe care îl puteți pune la postările jurnaliștilor care cred că lumea se învârte în jurul celor două scaune de la putere

   • coulio permalink

    „”””Și Realitatea e în aceeași găleată cu Antenele! ……” Dacă am numit doar oameni de la antene e pt că – și sunt sincer – admit că au cel mai mare impact. Că sunt cei mai vizibili. Tocmai de aceea mă irită cel mai tare când aleg să vadă lucrurile doar cum vor ei. În piață sunt vedete? Eu zic că nu! „””” Hai ca frazele astea spun totul : ESTI A LU’ BASESCU !!! ce mah …””’Dacă am numit doar oameni de la antene e pt că – și sunt sincer – admit că au cel mai mare impact. Că sunt cei mai vizibili. ”” normal pentru ca ””aveti obligatia sa faceti un exercitiu”’ comanda de la Basescu dictatoru’ : sa moara antena 3 …. toate tunurile pe antena 3
    Bassiti vor cenzura …opriti antena 3 pentru ca ””admit că au cel mai mare impact. Că sunt cei mai vizibili. ”’ se – CURISTULEEEE !!! la BASSS !!!

  • Octavian permalink

   Sunt mandru de tine ca ai facut 5 si ca asta e tot ce ai putut intelege din acest articol.

  • coulio permalink

   🙂 ”Escrocheria Sentimentala” asa este ..un articol transpirat de la cotroceni …astia sunt disperati cum sa denigreze postul de televiziune cu cea mai mare audienta din tara, premiat pe bune in strainatate , si care , …care , …este anti-Basescu !! aceasta este problema postului antena 3 si a lu ‘ Ciutacu ,Gadea si Badea pentru care ei sunt ”morti” in mintea basistului se-Curist cu ”nume” Silviu Dancu …Vasile Uateva’ !!! mani-Pulezi ca toti basistii si cu Basescu mentoru’ vostru cel mai mincinos si escroc hot politician din istoria Romaniei , vandut ungurilor , si a lui Merkel , Barosso oricui numai sa nu raspunda pentru ce a facut mai bine zis pentru ce a distrus acest …

 5. judex permalink

  Nu uitati de coabitantul Ponta si gasca lui de inovatori destepti :Sova si Dragnea.Marile proiecte si marea regionalizare sunt niste tepe pe care desteptii astia vor sa ni le traga in interesul lor de vanzatori de tara.Da, il vreau in genunchi in fata legii pe Ponta si pe toti nelegiuitii si gascarii care timp de 14 ani au crezut ca pot face ce vor muschii lor in tara asta si ca pot vinde pamantul si bogatiile si omul si traditiile, pana si aerul cu puritatea lui pentru o valiza de bani.Identificati, fotografiati, placuta la gat si judecati in proces public asa cum s-a procedat in 1990 cu alti „dinozauri” care credeau ca vor tine vesnic puterea in mainile lor.

  • Ideea e că toți, dar absolut toți trebuie să respecte legea. Asta e singura schimbare valabilă

   • raluca permalink

    silviu, nu inteleg foarte bine toate ,,conexiunile,, din articolul tau …nu stiu ce-ai vrut cu facebook si camerele de filmat, etc … adica nu vad cu ce e mai informata, mai sincera si mai bine intentionata comunitatea facebook decat televiziunile (si nici inversul), in fond tot mijloc de propaganda poate fi si facebook, prosti pot sa vorbeasca si pe facebook si la televizor … plus ca nu stiu de unde te informezi tu in general, da’ cei mai multi ne informam zi de zi din presa (nu putem toti sa facem adrese la guvern zilnic sa cerem personal informatii) da’ ma rog, oi fi zis-o pentru impresia artistica …
    ,,Ideea e că toți, dar absolut toți trebuie să respecte legea,, nu te supara, dar suna infantil … nu ca n-ar fi de dorit, dar nu inteleg de ce n-a batut nimeni din picior pana acum pentru ca ,,toți, dar absolut toți să respecte legea,,; adica ce se intampla? ati descoperit brusc reformulari imperativo-revolutionare-reformatoare pentru societate si clasa politica si restul sunt depasiti pentru ca nu s-au exprimat fix asa, fix acum, in momentele astea de revolta?
    daca televiziunile se pozitioneaza basist, antibasist, usl-ist sau antiusl-ist, cu ce te incurca mai exact in a cere ca ,,toti, dar absolut toti sa respecte legea,, (sau cu ce te-au incurcat pana acum)?
    acum nu stiu… dar 7,4 milioane de romani care au votat ca Basescu sa nu mai fie presedinte mi se pare o optiune covarsitor de clara, totusi, care spune inainte de orice … sa plece Basescu l

  • coulio permalink

   Da pe Udrea ,Videanu ,Blejnar , ”Pinalti” BASESCU !!!! nu -i vrei in genunchi in fata LEGII ??? …sau pe ei nu ..astia nu au furat cat nu le-a fost rusine !! sa incepem cu Ponta ,Dragnea etc. si sa sarim si sa-i uitam pe gashka PD de Hoti cu Ali Basescu in frunte ,… nu ?

 6. perfect de acord! numai că, prin atitudine şi limbaj, nu faci decât să te aşezi alături de ei! acolo unde erai deja! acum cică vrei să iei atitudine! ia-o! dar pe tăcute….să ne liniştim şi noi.

  • nu văd unde este limbajul licențios! și care e problema de atitudine! dar nu contest că poate să sune și altfel decât s-a dorit

   • Nu-ți fă griji, Silviule, că sună exact așa cum trebuia să sune. Adică avem și noi dreptul să ne supărăm pe mârșăviile lor, nu crezi? 🙂

 7. Clar! Nici cei de la RTv nu respira prea bine ! Digi a mirosit pericolul si s-au sucit (nu prea tare) cu tact si are de impartialitate (desi cred si alte chestii). Iar Realitatea Tv a avut fler si a dat pe post live de la inceput, tot protestul. Evident, ca nici la ei nu este vorba de deontologie jurnalistica ci de frica de asteroid :)))

  • marian maxim permalink

   Realitatea ? Live ? Tot protestul ? era 1 sept, lumea in strada iar pe site-ul realitatii vedeam cum naste EBA sau nush ce face dragushanca …. sau cine stie ce pitzi si vedeta …. problema e acum ca s-a schimbat roata iar vedetele cele mai urmarite se gasesc in Piata si pe strada …. romanii sunt vedetele … toti … ca au reusit sa isi spuna cuvantul.

   • Și Realitatea e în aceeași găleată cu Antenele! Și nu numai! Insist asupra unei fraze, care urmează pomenirii numelor respective: ”Ați murit! Voi și toți cei care vă seamănă, de la orice televiziune sau publicație, pro sau anti-Băsescu/Ponta/PDL/USL și multe alte litere asemenea.” Dacă am numit doar oameni de la antene e pt că – și sunt sincer – admit că au cel mai mare impact. Că sunt cei mai vizibili. Tocmai de aceea mă irită cel mai tare când aleg să vadă lucrurile doar cum vor ei. În piață sunt vedete? Eu zic că nu!

 8. Uniti suntem mai puternici, noi, acestia care vrem binele neamului, al copiilor nostri si nu cerem decat un aer si o apa curata !

  Ai punctat foarte bine lupta dintre Basescu si USL care este foarte potrivita pentru ce si-au propus ei: divizarea populatiei, imprastierea noastra in cat mai multe parti. Poporul roman nu este unul prost si a inteles aceste manevre care ne-au tinut ocupati timp de 23 de ani unii impotriva celorlalti.

  De exemplu, eu am parasit protestele din iarna lui 2012 cand am vazut ca au aparut USL’isti in grup mare si au acaparat Antenele „revolutionare” si au spus ca cei care au strigat PDL si USL Aceeasi MIZERIE sunt oameni platiti, sau ca sunt basisti. Am fost numiti basisti, noi cei care ne-am strans sa ii cerem demisia lui si lui Boc. Ei nu au facut decat sa revendice lucrul deja facut si sa il coafeze in media.

  Cu toate acestea, ieri au fost mai bine de 15.000 de oameni in strada in toata Romania, platiti cu salariul mediu de 359 eruo si cu toate acestea nu s-au scandat cereri ale ridicarii nivelului de trai ,ci pur si simplu se roaga o decenta privind respectarea legii, a mediului, a istoriei acestui neam si mai presus de toate a cetateanului roman !

  • Unii nu vor, pur și simplu, să citească plăcuța aia pe care scrie mare: PDL și USL, aceeași mizerie!

   • MIRCEA FLORIAN permalink

    FAPTUL CA MIRCEA BADEA ESTE MULT MAI INTELIGENT DECAT DUMNEATA TE FACE SA SPUI CA „A MURIT” ?
    AM O SURPRIZA PENTRU DUMNEATA, MIRCEA BADEA REPREZINTA UNA DIN VOCILE ROMANIEI ORICAT DE MULT NU TI-AR PLACE ASTA SI CU SIGURANTA NU A „MURIT”..VOCEA DUMNEAVOASTRA ESTE INEXISTENTA, NU SPUNE NIMIC…PERSONAL IL URMARESC PE MIRCEA DE FOARTE MULTA VREME SI NU AM GASIT NIMIC RAU IN MESAJUL LUI ….CE POT SA SPUN ESTE CA MIRCEA A REUSIT SA EXPUNA ADEVARATA FATA A LUI bASESCU SI A CELORLALTI DE TEAPA LUI…CRED EU CA ASTA VA DERANJEAZA CU ADEVARAT NU FAPTUL CA ,POATE, NU STIU CE O FI ZIS SAU NU DESPRE ROSIA MONTANA…
    DUPA PAREREA MEA AR TREBUI SA „CANTATI” LA ALTA MASA ….
    CEI DE TEAPA DUMNEAVOASTRA SE ASCUND DUPA „FUSTELE ” CELOR CARE AU CEVA DE SPUS SI ARUNCA CU RAHAT DE ACOLO, DA DE SE VA GASI CINEVA SA-I IA IN SEAMA….

 9. Cunoscandu-i pe romani, strada nu va castiga si nici Rosia Montana nu va sfarsi altfel decat trebe, conform intereselor. Da, ne-am blazat, ne-am saturat, ne-am sinucis si am murit. Ca popor. Nu exista civism, a ramas DECAT turmismul. Punct.

  • Giani permalink

   Disagree. Tocmai ca a aparut la suprafata civismul. in 1989 eram acuzati ca mamaliga nu face explozie. Din pacate a explodat prea puternic. De data aceasta sper sa explodeze din nou, dar controlat, astfel incat sa demoleze doar gunoiul, fara daune colaterale

 10. Lucian permalink

  Lumea se schimba prea repede pentru reptilele incapabile de adaptare. Un articol foarte bun. O analiza clara si limpede a presei. Simteau ca domina lumea, dar vremurile se schimba ireversibil, este inceputul sfarsitului pentru acesti dinozauri cu picioare de lut, scufundandu-se in mocirla dezinformarii si manipularii.

 11. Felicitari, Silviu Dancu! Oare cine a trasat sarcina acestor politruci sa extraga tot aurul dacilor de la Rosia Montana? Mai exista presa libera in Romania sau toti au fost in vacanta in Noua Zeelanda pe banii Gold Corporation? Statul roman verifica vreodata sarlatanii, care vin in Romania si se dau investitori? Cine e acest RGCM, asa zis investitor strategic? E un sarlatan a carui firma a fost declarata falimentara in Canada dupa incheierea explotarii miniere de aici, pentru a lasa autoritatilor sarcina sa criogeneze peretii iazului cu cianuri pentru a stopa infiltratiile din sol si panza freatica? Cine e acest domn Timis, mare manager la Gabriel Resources, care a fost expulzat din Australia pentru posesie si vanzare de droguri? Cine va lua celelalte resurse de la Rosia Montana, altele decat aur si argint, de 4 ori mai valoroase, despre care nu spune nimeni absolut nimic? Nici in Africa nu s-a incheiat un asemenea contract dezastruos, in care statul (proprietar de drept al resurselor) sa castige doar 2 sau 6% , iar strainii sa plece cu diferenta de peste 90% din afacere. Politicienii nostri, indiferetn de culoarea politica, sunt chiar idioti?

 12. Catalin Sibisan permalink

  Nici unul dintre cei numiti de tine nu e mort. Asta este doar in capul unora care tanjesc la succesul lor. Si care nu înțeleg ca opinia lor este a lor si succesul lor rezulta din faptul ca rezoneaza cu a altor câtorva mii sau sute de mii. E mai bine sa îți construiește un nume improscand cu noroi pe unii doar pentru ca se respecta pe ei si au un alt punct de vedere? Sau e de preferat sa-ți faci un nume al tau prin opiniile tale care sa rezoneze la public si altfel sa te respecte lumea ? Din pacate pentru tine tu ai ales prima varianta….

  • Cătălin, dacă ai să ai bunăvoința să mai parcurgi odată textul, s-ar putea să vezi că nu despre notorietatea celor patru este vorba (sau despre gelozia pe care această notorietatea ar putea-o provoca). Mai mult, ai observa că nici măcar nu este vorba strict despre ei, ba chiar dimpotrivă! Iată, cel puțin două persoane au afirmat că lista ar trebui să continue, să fie mai mare. Să includă și numele lui Banciu! Le dau dreptate!

   • claudia permalink

    Lasa-l ca nu-l duce capul…..cei ca Sibisan sunt in stare sa creada ca suntem invidiosi pe……politicieni,ca nu suntem noi in locul lor ca sa putem noi fura……..FELICITARI pt articol .

 13. Salut Silviu, am observat ca la tine se discuta. La mine deocamdata e liniste da nu pentru liniste am scris articolul asa ca poate dai un ochi tu si oricine mai ajunge pana la comentariu asta. http://emildansarmasan.wordpress.com/

 14. corneliu permalink

  nu pricep… dinozaurii mor dupa ce put?

  • Giani permalink

   Da. Pentru ca unii uita sa se spele dupa ce isi infuleca portia de „noroi”

 15. Killall permalink

  Stiti? Exista telecomanda ! Nu va impiedica nimeni sa o folositi !

 16. e ok 🙂 , doar ca putin cam lung… prea mullt bla, bla, bla … totul trebuia concentrat in maximum
  2000 de caractere 🙂 sa nu oboseasca, sa nu deprime 🙂 . sa enerveze doar putin, sa pregateasca de revolta, sa ridice usor tonusul 🙂

  • Probabil! Am scris textul din prima. Asta a ieșit! Sigur există texte mai bune pe subiect… 🙂

   • Cristina permalink

    pe mine m-a prins textul, foarte frumos spus! te ridica de pe scaun, ca sa spun asa 🙂

 17. viorelmihai permalink

  Reblogged this on Viorel Mihai.

 18. Annie permalink

  Ma ingrijoreaza la modul cel mai sincer lipsa de perspectiva & gandire dintr-un numar semnificativ de raspunsuri de aici. Simt ca oamenii nici nu stau sa inteleaga mesajul pe care autorul incearca sa-l transmita, ci pur si simply ilu vadun titlu, decid ca nu e in acord cu principiile lor si inceo sa regurgitezece mesaj automat asociaza ei cu ideea respectiva.

  Kudos pentru un articol (zic eu) impartial. Si bun.

  • bingo 🙂 asta este presa. restul e beletristica, apa de ploaie, ce vrei 🙂 oamenii n-au timp si dispozitie sa se forteze 🙂 sa inteleaga, sa desluseasca, sa priceapa 🙂 ce-ai vrut sa spui tu in sicriitura 🙂 ori ii cuceresti incepand cu titlu, ori poti sa uiti de …umplutura 🙂

 19. Cosmin-George Ursan permalink

  Dar chiar nu mai conteaza ce nume se afla in lista celebrilor formatori de opinie ce au acaparat sticla. Ideea este ca betia puterii mediatice i-a molesit in asemenea fel incat au uitat ca nu mai suntem in anii ’90 ci in epoca internetului, iar diversiunea si manipularea prin ascundere nu mai pot avea impactul de odinioara. Pentru prima data in istorie, opinia libera si initiativa civica pot merge mana in mana si iesi la suprafata, in vazul tuturor. Drept dovada si acest blog. Si cine il acuza pe SIlviu de lipsa de impartialitate nu il cunoaste deloc si nici nu vrea sa il cunoasca, dar mai ales nu intelege ca suprema calitate a intelectualului este cea de a nu isi aservi ideile decat propriei sale constiinte.

 20. Alin Rentea permalink

  I-am vazut pe Ciuvica,Gadea si Badea aseara si mi-a fost mila de ei pentru ca (si nu stiu daca ti-au citit articolul) ei stiu ca tu ai dreptate.

 21. cretulesca, esti moarta !
  rares bogdan esti mort !
  felicitari, este de departe cel mai bun articol citit pana acum !

 22. Felicitări ptr articol, mi-a placut f mult!

 23. Lor nu le pasa. Punct. Pentru ca au alte interese.
  1. Sa subjuge fraieri, prostime.
  2. Sa isi faca averi, in timp ce altii se cearta in circul lor.

 24. In sfarsit! Ar fi tare bine daca macar 70% dintre romani ar vedea lucrurile atat de real pe cum le spuneti dvs. Inseamna ca intr-adevar parasim limitele impuse de jocul politic si ne luptam pentru problemele reale. Inseamna ca in sfarsit am identificat cazele si le putem trata.

 25. cipanu permalink

  Din pacate nu (ma) pot (in)crede in aceasta sinucidere. Nu e prima data cand „presa libera” din Romania arata spre avioane cand in tara se intampla ceva important pentru cativa indivizi si devalizant pentru societate, in ansamblul ei. Si nu a murit nimeni. Exemplul comunistului care se da de trei ori peste cap si se transforma in capitalist cu ocazia unei „revolutii” este mai mult decat graitor. Nu s-au sinucis, doar au prosperat.
  Clasa politica nu poate fi asanata, e un principiu firesc : puterea corupe. Nu poti umbla cu miere fara sa te lingi pe degete. Oricine ar ajunge acolo ar face sau ar fi constrans sa faca aceleasi jocuri.
  Singura modalitate prin care poate fi cat de cat controlat jocul politic este aceea a presiunii civice. Sa speram ca acei „hipsteri” iesiti in strada si-au adunat unul de la altul contactele si vor mai fi dispusi sa apere si cu alta ocazie interesele Romaniei si ale romanilor.
  Cel mai important lucru ramane totusi perpetuarea ideei cum ca se poate, cu putin efort, si la noi, in Romanica… 🙂

  • Mihai permalink

   Uite o propunere: in fiecare an se introduc intr-o urna numele tuturor celor alesi in functii politice sau care influenteaza opinia publica (incepand de la consilier la primarie in sat pana la presedinte si incluzand jurnalistii care se ocupa de domeniul politic), inclusiv cei ce au demisionat in ultimul an. Se extrag 100 de nume (daca vrem sa fim rai as propune 10% din total). Respectivii sunt executati, live, la TV, obligatoriu transmis pe toate canalele, cu burtiera unde scrie „Cutarescu, esti mort!…”.

   Oare cati doritori de politica vor mai fi dupa 5 ani?

   O alta metoda mai usurica ar fi ca durata maxima cumulata a tuturor functiilor politice sa nu poate depasi X ani (de ex: 10, sa aiba timp sa se catere un pic pe scara politica :)). Si gata, oare cati ar disparea din peisaj?

 26. abc_paul permalink

  Mă bucur , mă bucur, mă bucur….plâng şi mă bucur. Uneori am senzaţia că sunt nebun, că doar eu văd lumea pe dos, uneori am îndoieli…Şi-atunci un astfel de articol vine să-mi confirme, să mă vindece. Îcep să cred că întradevăr oamenii treziţi sunt cu mult mai mulţi decât credem doar că nu se cunosc între ei…încă! Bravo!

 27. Anca Popescu permalink

  Autorul s-a grabit putin cu ingramadirea politicienilor in articol si nu e tocmai informat… exista un politician care a avut mereu o pozitie clara si publica impotriva proiectului Rosia Montana: Emil Boc.
  Articolul e bun in ansamblu, dar, pe viitor, nu ar strica un pic mai multa informare, in scopul evitarii altor dezinformari… 🙂

 28. abc_paul permalink

  Anca Popescu… sincer te suspectez că ai comentat articolul fără să îl citeşti. NU are nici o relevanţă remarca ta vizavi de un articol care incriminează mai degrabă televizorul ca unealtă depăşită, mai puţin televiziunile şi deloc politicienii.Dacă este vreo frază care numeşte nume de politicieni este doar pentru a susţine raţionamentul. Esenţa este tocmai că nu mai contează ce fac politicienii nici pro nici contra ceva…Pur şi simplu NOI VREM ceva indiferent ce a făcut sau n+a făcut Boc. Eşti foarte departe cu comentariu tău faţă de problema disecată de autor. Atât de departe cam cât sunt acum televiziunile şi politicienii de protestatari.

 29. 🙂 Vai si cat m-am uitat ca mesmerizatu’ la unii din astia ani la rand. Acesti oameni arunca la cos cu orice forma de demnitate personala si isi terfelesc bruma de talent si oportunitate pe care le-a oferit-o viata. Asta in timp ce altii mai buni si mai verticali nu au loc de ei 😦 Ceva asemanator aici: http://www.umbluliber.com/musafiri/andrei-draganescu/badea-banciu/

 30. Fost telespectator fidel A3 permalink

  Superb spus, asa e. Probabil ca, daca prima revendicare era „jos basescu”, ar fi fost si A3 pe acolo. Nu mi-a venit sa cred nesimtirea cu care Gadea a zis ca revolutia din piata Universitatii nu a fost popularizata pt. ca A3 este un post comercial si lumea n-ar fi interesata. Oare asta este scuza pentru care in cele doua duminici cand au fost peste 5.000, respectiv peste 10.000 de manifestanti, Antena 3 NICI NU A MENTIONAT DE ACELE PROTESTE?! Silenzio stampa! Sau tampax, in cazul lor. Nu era vorba sa invite manifestanti in studio ci doar sa-si faca treaba si sa relateze un EVENIMENT! Si anume ca niste multe mii de oameni au iesit in strada pt. ALTCEVA decat brad de fier cu beculete, artificii sau „hartisti” care debiteaza niste „melodii” cel putin cretine. Referitor la Gadea, mironosita cu fruntea de dimensiunea provei Titanicului si-a permis sa ne spuna el pentru ce ar trebui noi sa manifestam. Da, chiar asa, a zis ca ar trebui sa iesim in privinta maidanezilor…
  In ceea ce il priveste pe Mircea Badea, el intreba, in ura absolut justificata impotriva basescului, de ce nu eram in strada cand s-a anulat votul de demitere a lui Basescu. Eu si alti cativa prieteni manifestanti anti RMGC eram. Inclusiv la plimbarea in jurul Cotroceniului. Inclusiv la protestul lui si al lui Ciutacu impotriva CNA. Dar il intreb eu acum: UNDE erau cei JDEMII de oameni care au iesit in Craiova sa-i vada pe antenisti impreuna cu „hartistii” de care aminteam mai sus? De ce n-au iesit aia impotriva lu base?
  Si celelalte posturi TV urmaresc doar interese personale, sa erodeze useleul sau alte de-astea.

  Legat de protestul celor din RM, care au iesit initial la mici si bere si apoi in strada pe timp nelimitat, miting aprobat, desigur. Banuiesc ca ai remarcat recuzita nou-nouta, realizata in mod profesionist: bannere noi facute la comanda, TORTE, steaguri ale Romaniei, toate noi, toate la fel etc. Daca te uiti la oamenii de la Universitate, o sa se vada improvizatii, inscrisuri pe cartoane, cearsafuri, samd. CARE DINTRE CELE DOUA GRUPURI ESTE PLATIT?

  In cele din urma, se spune ca suntem manipulati: Soros, x, y, chiar si de (absolut insultator) Patapievici. Nu zic, or fi si altii, care au interese financiare, dar lumea din piata este acolo din PURA CONVINGERE.

  Scuze ca m-am intins, aveam si am multe de zis si polite de platit. Inchei cu lozincile mele favorite din piata Universitatii:
  „Best government money can buy” si „24 de ani de tradare nationala si hotie”.

  • un frate permalink

   Pe 8 sept. si pe 15 sept. 2013, din comuna Blajeni, oras Brad, judetul Hunedoara, s-au incarcat cate 3 autocare cu oameni, platiti cu 100 ron de caciula, imbracati in mineri si dusi la Rosia Montana sa protesteze pro minerit !!! Logic asta inseamna ca ordinul a venit de la Bucuresti, cea ce denota la fel de logic ca e foarte posibil ca nemernicii vor sa voteze legea in parlament ! Asa ca trebuie sa iesim cu muuult mai multi in strada sa ne simta puterea si vointa, logic nu ?

 31. Fost telespectator fidel A3 permalink

  Scuze ca revin asa repede, as vrea sa pun un link cu declaratia lui Florin Zamfirescu la Antena 3, pentru cei care nu au vazut-o inca.
  P.S. a vazut cineva iphonul de ultima generatie de la bracinarii „liderului sindical” al „minerilor” de la RM? Asta asa, ca o bomboana pe coliva…

 32. dancule tin sa t anunt ca esti mai prost decat prevede legea

  • Denis, nu pot decât să mă bucur că, iată, cunoști ce spune legea în sensul ăsta. Cât timp nu te abați de la ea, e ok!

 33. Mircea Berinde permalink

  Paginademedia.ro vă prezintă 13 oameni dintre cei plecați în Noua Zeelandă, în lista de mai jos:

  Robert Turcescu
  Ioan T. Morar
  Mihai Tatulici
  Livia Dilă (B1)
  Doru Bușcu (Academia Cațavencu)
  Floriana Jucan (Qmagazine)
  Emil Hurezeanu (Realitatea Cațvencu)
  Vlad Macovei (Evenimentul zilei)
  Rareș Bogdan (Ziua de Cluj)
  Dragoș Nedelcu (Realitatea Cațavencu)
  Sorin Freciu (Realitatea Cațavencu)
  Roxana Voloșeniuc (Elle)
  Corina Vințan

  http://www.paginademedia.ro/2010/08/cine-e-in-noua-zeelanda-cu-ro%C8%99ia-montana-turcescu-tatulici-hurezeanu-livia-dila/

  Dan Chisu a primit huiduieli, joi seara, in Laptaria lui Enache, unde si-a prezentat, in avanpremiera, filmul „Rosia Montana. Un destin de Sisif”.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/dan-chisu-huiduit-pentru-rosia-montana-447535.html

  • Mulțumesc mult pentru informații.

  • Giani permalink

   As avea o observatie. Floriana Jucan se ocupa cu orice altceva in afara de jurnalism. O meserie mult mai veche. Probabil ca o face si jurnalism, ca hobby

  • Vai, linkul din EVZ este cu textul meu, înghesuit acolo într-un pumn de caractere. Au trecut deja 6 ani de atunci, ca să vezi. În EVZ nu mi-au păstrat numele, se pare, dar pe hotnews da. Mă laud și eu acum puțin.

 34. adrian permalink

  Bravo!

 35. Mare lucru nu aveam cu televiziunea enuntata de tine in material, dar acum am, dupa reactia lor la materialul asta.
  Sunt penibili!

 36. Andrei Munteanu permalink

  Excelent artico, Silviul. Evident, Antena 3 nu se dezminte: http://www.antena3.ro/article-228166.html?fb_comment_id=fbc_237462713071703_814177_237578483060126#f2600979e007bc2

  Este incredibil cat de josnici sunt oamenii astia de la Antena 3!

 37. St.Guenole permalink

  Presa este un lupanar…
  Ziariștii sunt niște curve…

 38. Am văzut reacția IPOCRITULUI de M. Gadea. Se pare ca l-a afectat articolul de mai sus. Sper sa scăpam cât mai curând de reminiscențe ca Gadea, CIutacu, Ciuvica si Badea, care își vând conștiința pe bani si care trag în jos de demnitatea umana.

 39. Manu permalink

  Este adevarat ca urmatorul articol va fi scris tot despre jurnalistii morti de la Antene? Evident ca tot despre moartea lui Badea vei scrie. Pana ieri erai un anonim insa, acest articol ti-a adus notorietate, a determinat sa acceseze acest blog valuri de vizitatori.Te indrum ca peste 40 de zile sa scrii despre Invierea lui Badea!

  • Îmi place religiozitatea de care dați dovadă când vine vorba despre Badea (văd că ceilalți trei nu vă interesează). Cât despre anonimat… puteți să nu mă credeți, dar sincer, eram sigur că o să rămână și după acest material care a devenit mult mai cunoscut decât mi-am propus sau am crezut vreodată.

   • Stefana permalink

    Mai buna reclama decat iti poate face un „inamic” nu iti poate face nimeni 😀
    Excelent articolul! Noroc cu reactia la reactia A3, asa am avut ocazia sa citesc pe aici.

  • Manu, de ce nu ieși și tu din anonimat semnându-ți comentariile cu identitatea întreagă? Iată că Silviu o face, ca de altfel toți oamenii care au curajul și demintatea să-și asume propria indentitate pe interneți.
   Peste 40 de zile aș spune că-i poți face pomenirea cu colivă sărmanului Badea.
   Silviu este unul dintre oamenii care scriu cel mai bine din România contemporană, pentru cine are ochi să citească și ceva minte să înțeleagă, bineînțeles. Restul se pot uita în continuare în gura mohorâtă și plină de falsitate a lui Badea.

 40. Nope. permalink

  Că tot faci aluzie la ”echipamentele costisitoare”, la ”studiourile luxuriante” (doldora de subtilitate), sper că realizezi că toate aceste lucruri nu-s pe banii tăi, nici ai mei, ci doar pe ai lor, fiind o companie privată. Niciunul dintre cei enumerați ca fiind ”morți” nu este plătit din bani publici, niciunul dintre ei nu deține vreo funcție publică, executivă, niciunul nu îți poate afecta viața în mod direct prin deciziile lor. Politicienii, însă, față de care protestatarii se proclamă (în mod stupid, zic eu) echidistanți, DA! Vor spune unii și alții că influențează, că sunt ”formatori de opinie”, dar ce să însemne asta, că poporul român e atât de manipulabil, atât de nărod încât ar putea fi prostit atât de ușor? Eu cred că nu. Iar dacă poporul vorbește prin vocea ta, a tuturor tinerilor frumoși și liberi, pericolul este inexistent, așadar întreb..de unde încrâncenarea? De ce să te revolți împotriva unor oameni care se exprimă liber, pe banii lor, așa cum o faci și tu? Dacă nu sunt relevanți, vor dispărea, dar iată că n-au făcut-o.

  • Liana permalink

   Hmmm! Nope, ba sunt pe banii mei, pentru ca in costurile produselor pe care eu le cumpar de la magazin intra si costurile de publicitate, cea pe care voi, dar si ceilalti, o atrageti manipuland Boborul cu scamatorii. De pomana vrei sa cumperi acilea bunavointa publicului; decriptarea strategiilor de propaganda si manipulare nu sunt la indemana oricui; tre sa stii psihologie, tehnici de comunicare, sociologie. Cu cat mai multe articole de acest gen – felicitari, Silviu Dancu, dar pune-i, te rog, macar si pe Turcescu si Cristoiu acolo, ca sa fii mai credibil- cu atat e mai probabila prabusirea imperiilor media, construite matematic, dupa manual, pe ura, frica, invrajbire, adica pe propaganda si manipulare.

  • haiduc permalink

   Te referi la banii initiali de „investitie” cu care au „plecat la drum” acesti nemaipomeniti moguli media? Adica toate conturile lui Ceausescu (inclusiv Crescent), Bancorex, Dacia Felix… suna cunoscut? De unde atatea averi colosale daca in vremurile „apuse” nu erau??? Aud? Or creste bani in copaci pe Dorobanti!

   Induci lumea in oroare/eroare cu afirmatia ca „niciunul nu îți poate afecta viața în mod direct prin deciziile lor”….din momentul in care sunt „pe sticla” cu toate abjectiile, incetisor, isi transforma privitorii in partinitori al ideilor propagate…prietenas.

   Ti-as diseca textul pana la ultima litera, dar prefer sa ma dezbrac de caracter (si-asa nu stiti voi ce-i ala) si sa va transmit un tovarasesc MARS LA KAKAT!

   Bun articolul! Acum va dam noi la gioale! S-a intors roata si-o sa ramaneti in istorie ca aia care-au vrut sa prosteasca tara in care s-au nascut, au trait si s-au hranit, cum bine zicea Marele Florin Zamfirescu!

   Eu nu-s asa de pasnic ca restul, aveti grija la flegme scarbelor! Ne vedem in Piata!

 41. alin permalink

  bravo baiete, ne vedem in piata.
  Ordinarii asia pur si simplu nu inteleg ca lumea nu se imparte intre uselisisti si basisti, ci este mai mult de atat,nu inteleg protestele apolitice pentru ca raman fara subiect de dezbatere(si poate de profit).

 42. Fost telespectator fidel A3 permalink

  Incredibil! S-a pronuntat Badea ca cei care au venit duminica de duminica si nu au venit in timpul saptamanii sunt basisti… Peste 25.000 oameni. Ca cica ne-a zis basescu intarziati si ne-am rusinat/conformat si am ramas acasa… De ce? Ca l-au injurat unii pe badea pe facebook? Ca basescu nu e identificat direct pe lista injuraturilor? Cum ar fi fost pozitia Antenei 3 daca demersurile lui Ponta le facea Boc, sau cealalta japita, Ungureanu?
  Catre Mircea Badea> prietene, il urasc pe Basescu aproape la fel de rau ca pe Ungureanu (ala care zicea ca daca 9 mil s-au prezentat la referendum, ailalti care raman acasa sunt de partea Basului). M-am uitat asiduu la emisiunile tale si ale A3, practic pt. asta mai tineam televizorul. E bine ca telespectatorii tai care sustin o cauza de care tu te-ai „saturat”, nu valoareaza nici cat o flegma pe caldaram. Ai devenit paranoic la un nivel patologic, toti care va transmit voua altceva decat laude sunt basisti/manipulati/platiti. Iti urez ca zilele pe care tu si familia ta le mai aveti de trait sa fie direct proportionale cu nivelul meu de basism.

 43. Costelinho permalink

  Ma bucur enoooorm ca, in sfarsit, romanii vad adevarata fata a presei aservite diferitelor interese ale clasei politice *evident nu toata presa este aservita).

  P.S. Referitor la Ciutacu, stiati ca locuieste intr-un apartament social din sectorul 5, acordat de primarie in perioada cand primar general era Basescu? Pentru acest apartament plateste o chirie modica, bietul de el ca e un caz social 🙂 Crede oare cineva ca acest personaj are nevoie de ajutor de la stat?

 44. PLACADO JONI permalink

  nu sunt nici pontist nici basist nici orice alt ist. Sunt un roman, traitor al acestor clipe realiste ale democratiei originale . Au vrut ceva romanii in decembrie 89 sau si atunci au fost masa de manevra cum de atunci incoace nu mai prididesc sa o faca, si asta doar in detrimentul fiecaruia dintre noi. Exista oameni destepti, inteligenti si cu bun simt in tara aceasta dar din pacate acestia stau in expectativa in asteptarea a ceva ce nu mai apare, Asteptam poate ca legile existente sa se aplice indiferent de apartenenta politica, descendenta securistica, ori culoarea pielii…. Se va intampla oare acest lucru vreodata.
  P.S. Nu am pus semne de punctuatie ca fiecare sa citeasca cum vrea. Fiecare sa le puna unde vrea ..

 45. Dita permalink

  „Ciutacu, ești mort!

  Badea, ești mort!

  Gâdea, ești mort!

  Ciuvică, ești mort!” – cine is astia?

 46. Radu permalink

  Salutari,

  Excelenta postare, subscriu 🙂

  „Va vrem ingenuncheati in fata legii!” ar trebui sa devina principalul slogan al tuturor protestelor … Rosia Montana e doar unul din nenumaratele abuzuri pe care politicienii nostrii le comit la adresa noastra.

 47. imishte permalink

  Foarte tare, excelent! Trebuia sa inceapa si o miscare online puternica, sa declare cineva raspicat ca nu ne pot prostii pe toti, ca exista oameni care proceseaza informatia pe care o primesc. Reactia lor spune totul si demasca modul lor de a face „jurnalism”.
  Bravo din nou, tine-o tot asa 🙂

 48. vali permalink

  Presa nu prea s-a sinucis. Dupa cate observ eu,isi urmareste riguros agenda.
  Aseara ma intrebam de ce Mihai Gadea dezgroapa niste evenimente petrecute acum 20 de ani. Tokes vrea autonomie, ungurii au ucis in strada un roman la Targu Mures, o unguroaica a scuipat pe steagul romanesc… Probabil s-a gandit sa puna toate astea laolalta ca sa se concluzioneze ca ungurii sunt niste ticalosi . Subiectul asta a starnit totdeauna mute patimi. Face asta exact cand Kelemen Hunor a cerut RETRAGEREA PROIECTULUI ROSIA MONTANA!!!!
  Nu m-ar mira ca urmatorul pas sa fie asocierea protestatarilor cu interesele maghiarilor,iar la o asa idee populatia e foarte sensibila. Oamenii iau foc fara sa se gandeasca de 2 ori!! Pana la urma obiectivul de a compromite manifestatiile e prioritar,nu?!

 49. Mihai permalink

  De acord,toti trebuie sa respecte legea.Cred ca asta era mesajul,nu?
  Asta e primul pas sa facem tara asta locuibila,sa avem ce lasa copiilor.

 50. Ovidiu Bufnila permalink

  Un Waved Messageeee asa cum imi place mie!

 51. Andocar permalink

  Da da’ ati vazut cum s-a folosit JEGOSU ala de gadea de exclamatiile de la inceputul articolului pe care le-a folosit ca sa manipuleze ? A incercat sa spuna ca vezi domne ii ameninta unu. Aici e maniPULArea http://www.antena3.ro/romania/cine-cere-moartea-lui-mihai-gadea-si-a-lui-mircea-badea-228166.html

 52. Dan permalink

  Domnule Dancu, pareti un om corect si bine intentionat. Dar uitati ca drumul spre iad e pavat cu bune intentii. In naivitatea dumneavoastra, nu vedeti un lucru elementar: diabolicul Basescu a reusit inca o data sa ne asmuta pe unii impotriva celorlalti!

 53. Reblogged this on B.I.G'S BLOG.

 54. Raspandac permalink

  eu zica sa nu incrancema prea tare, sa vedem si ceea ce ar fi dincolo de taraboiul cu Rosia Montana , ca vedem si ce e la Carcea , etc si sa nu uitam asta
  http://gandeste.org/politica/nu-i-asa-ca-nimeni-nu-stie-ca-in-2013-expira-contractul-de-concesiune-cu-omv/24940

 55. gimiciu permalink

  Si cine este legea in fata careia sa ingenunchem ?
  CCR ? ICCJ ? DNA ?
  Sa fie o mica (mare) manipulare in ce vreti ?

 56. nicolae ceausescu jr. permalink

  legea e facuta de oameni si nici un om nu trebuie sa stea in genunchi in fata nici unui alt om si cu atat mai putin in fata orcarei idei fie ea ideea de dumnezeu sau lege
  p.s. deci personalizand: ingenunchiat in fata justitiei ca sa pot pupa mai bine baselul? nu mersi !
  p.SS presa nu va murii iar trepanetii nu o sa-i ia locul
  …..iar rosia montana trebuie sa fie adapost pt maidanezi si alte specii pe cale de disparitie precum minerii si taranii… sau va temeti ca daca se recalifica si ajung me net o sa va faca concurenta neloiala asa cum au facut-o gradinarilor plantand flori in piata universitatii prin iunie 1990?

 57. doresc sa preiau din cind in cind si de pe la dumneavoastra cite un articol, se poate?

  • desigur, până la urmă citarea sau preluarea unui material cu indicarea sursei este o practică foarte normală (în contextul în care nu există clauze sau restricții exprimate clar – și în cazul meu nu solicit nici plată, nici nu impun restricții cu privire la dimensiunea citatului, dacă se face trimitere la sursă). Vă mulțumesc pentru întrebare, interes și intenție.

Trackbacks & Pingbacks

 1. Nu noi ucidem presa, presa s-a sinucis! «
 2. Roșia Montană, praf de stele, nu praf în ochi! | Andreea Molocea
 3. Realitatea nu are pixeli – honeybunny blog » Blog Archive » Protestele continua
 4. K's world » Blog Archive » Presa s-a sinucis
 5. Nu noi ucidem presa, presa s-a sinucis! | Arsenic
 6. Ce este prost in campania de comunicarea RMGC? Ce este bine in campania de comunicarea a protestatarilor? O alta analiza de discurs - Gogoloi
 7. exemplu de manipulare (penibila) a din partea presei
 8. Un protestatar din Bucuresti: Presa s-a sinucis! Antena 3 reactioneaza: Cine cere moartea lui Mircea Badea? | TokNok România
 9. Un protestatar din Bucuresti: Presa s-a sinucis! Antena 3 reactioneaza: Cine cere moartea lui Mircea Badea? - Gogoloi
 10. Omul care i-a speriat pe Gâdea&Co (Zombi-news) | Land Inside
 11. O hazna numită Antena 3 | Paporniţa
 12. Mircea Badea considera ca Internetul manipuleaza si e plin de prosti | Radu Tanasescu
 13. Nu noi ucidem presa, presa s-a sinucis! | B.I.G'S BLOG
 14. Depontaminare! – Veioza Arte
 15. tutuoriale jurnalism online [beta project] – my multimedia blog
 16. Silviu Dancu, scriitor: "Unele televiziuni chiar mint într-un fel tot mai lipsit de subtilitate" | Academia Catavencu
 17. Zelist Blog » Blog Archive » Top 101 posturi pe bloguri in 2013
 18. Sariti, lume, il omoara pe Badea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: